Главная/Start | Регистрация/Register | Вход/Login Приветствую Вас Гость | RSS
[ Новые сообщения/New messages · Участники/Users · Правила форума/Rules · Поиск/Search · RSS ]
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форума: Bonitka  
Форум » Все о группе / All about band » Next Time » Тексты песен / Lyrics
Тексты песен / Lyrics
RamonaДата: Четверг/Thursday, 25.06.2009, 20:43 | Сообщение # 1
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Тексты взяты с дружественного нам форума http://nexttimefanclub.forummk.com/forum.htm

Студийные альбомы:
1.Next Time (2008): скачать с торрента
1) Me ostavi sam da ziveam - Ме остави сам да живеам (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
2) Milion-Милион (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
3) Sekoj za sebe - Секој за себе (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
4) Ne veruvam vo tebe - Не верувам во тебе (музыка и слова: Next Time)
5) Nemoj da places za kraj - Немој да плачеш за крај (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
6) Bez tebe tivko umiram - Без тебе тивко умирам (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
7) Nemam ni glas - Немам ни глас (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров) (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
8) Sleden pat - Следен пат (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
9) Ne sakam da razberam - Не сакам да разбирам (музыка и слова:Јован Јованов и Дамјан Лазаров)
10) Me mislis li - Ме мислиш ли (музыка и слова: Next Time)
11) Izguben - Изгубен (музыка и слова: Next Time)
Bonus:
12) Why did you go? (музыка и слова: Next Time)
13) Caruso

Синглы:
Нешто што ќе остане (2009)
1.Нешто што ќе остане
2.Something that will remain

Разное:
1.Carwash - Никогаш
2.X`S - Bidi
3.X'S - Чекорам
4.Кажи ми (проект "Кирилицо испеана")
5.Сонуваj (песня с гуманитарной акции "Сонуваj мирно")
6.Исцеление (песня с гуманитарной акции для восстановления монастыря Св. Йована)

Песни с будущего нового альбома:
1.Кога лажеш, каде гледаш?
2.Декември

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 11:29 | Сообщение # 2
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 1

Ме остави сам да живеам

Не верував љубовта дека е толку сложена,
Некој плаче, некој губи, а некој добива!
Сега сам, без допирот твој, тешко ќе се навикнам,
Изгубен во твојот свет, без заштита во мрак!
Барем за крај да кажеше како да продолжам без тебе

Ме научи се, колку е убав секој ден,
Штом отворам очи и сум заведен,
Но, сигурен, дека ти си крај мене!
Ме научи се, се што требаше да знам,
Ми покажа како да те засакам и разберам.
Како се да знам, но ме остави сам да живеам...

Ми кажа не можам без тебе, ќе те
сакам секогаш,
Но дали тоа важи сега, кога е крај?
Ми кажа тука сум за тебе, тука и ќе
останам,
А зошто сега сум сам, не сфаќам.

Ме научи се, колку е убав секој ден,
Штом отворам очи и сум заведен,
Но, сигурен, дека ти си крај мене!
Ме научи се, се што требаше да знам,
Ми покажа како да те засакам и разберам.
Како се да знам, но ме остави сам да
живеам..

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 11:36 | Сообщение # 3
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 2

Милион

Се она што сум посакувал,
она на што сум се надевал.
Се што сум можел, се што ми треба го добивам.

Илјада очи ме гледаат,
раширени раце ме чекаат.
Насмеани лица пеат со мене во еден глас.

Можам милион сни јас да сочувам,
можам милион срца да украдам,
но само срцево, знај за тебе го чувам.
И милион песни да испеам,
можам милион бакнежи да испратам,
но само срцево, знај за тебе го чувам.

Се она што сум посакувал,
она на што сум се надевал.
Се што сум можел, се што ми треба го добивам.

Илјада очи ме гледаат,
раширени раце ме чекаат.
Но, не сум при себе
кога те нема, кога те барам,
страшно ми требаш.

Можам милион сни јас да сочувам,
можам милион срца да украдам,
но само срцево, знај за тебе го чувам.
И милион песни да испеам,
можам милион бакнежи да испратам,
но само срцево, знај за тебе го чувам.

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 11:48 | Сообщение # 4
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 3

Секој за себе

Те чувам јас, како последна ѕвезда на небо
за да сјаеш цела ноќ.
Те чувам и како последна птица на светот
за да леташ слободно.

Во овој живот е тешко да пронајдеш некој
што те разбира, зар не?
Да те сака покрај се.

Денес секој за себе, а никој за тебе
не ни прашува.
Денес секој за себе, а никој за тебе
не размислува.
Во ова невреме, сите сами сме,
веќе никој не ни мисли на нас, како
на тебе јас.

Те чувам јас како да си ми последна капка
на дланка во пустина.
Те чувам како последна солза на лице
зошто си ми посебна.

Денес секој за себе, а никој за тебе
не ни прашува.
Денес секој за себе, а никој за тебе
не размислува.
Во ова невреме, сите сами сме,
веќе никој не ни мисли на нас, како
на тебе јас.

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 19:32 | Сообщение # 5
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 4

Не верувам во тебе

Сакав да ти кажам нешто одамна,
Не ли мислиш дека е доста?
Оди, бегај ти од мене,
Време е да помислам малку и на себе!
Бакнежи, прегратки како да беа болни,
Ни деновите не ни беа добри,
Оди, бегај ти од мене
Време е да помислам малку и на себе!

Те оставам без ич око да ми трепне,
Те оставам за да сфатам што сме биле,
Те оставам за бидам сам со себе,
Не верувам јас во тебе!

И премногу зборови што ме гушат,
И премногу бакнежи но без душа,
Немам сила за ништо веќе,
Време е да помислам малку и на себе!

Те оставам без ич око да ми трепне,
Те оставам за да сфатам што сме биле,
Те оставам за бидам сам со себе,
Не верувам јас во тебе!

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 19:37 | Сообщение # 6
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 5

Немој да плачеш за крај

Ладна ноќ, а ти во прегратка моја
ко да сакаше да ми кажеш остани,
уште вечерва сакам да бидам само твоја.
Со трепет тивко, тивко ми шепотиш

Немој да плачеш за крај, единствена
си од нив
и ѕвездите ноќвa со
нас го слушаат секој здив.
А кога јас не сум до тебе, тука си
ти, во секој стих.
Уште те сакам тебе, знам но
повторно сам останувам.

Не вреди, не, во слози да тонеш.
Ти никогаш нема сама да останеш.
Твоите допири топли искрени,
сјај во очите мали насолзени.
Секој би сакал да се негови.

Немој да плачеш за крај, единствена
си од нив
и ѕвездите ноќвa со
нас го слушаат секој здив.
А кога јас не сум до тебе, тука си
ти, во секој стих.
Уште те сакам тебе, знам но
повторно сам останувам.

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 19:40 | Сообщение # 7
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 6

Без тебе тивко умирам

Зошто повторно пред мене си исплашена
и бараш утеха?
Дали дојде тоа време јас да сум тој
што те повредува?
И кога не сакам да знам
ти ми кажуваш без срам
дека сеуште ме сакаш.

За други постојам, за други живеам,
но само јас си знам колку сам се чуствувам.
За кого постојам, за кого живеам?
Ако не си ти, без тивко умирам.

Зошто повторно пред мене си исправена
и бараш прегратка?
Но, дали тоа само е да ме залажеш за
се, за се што имавме?
Знај, толку тешко е да те сакам после
се и да сонувам со тебе.

За други постојам, за други живеам,
но само јас си знам колку сам се чуствувам.
За кого постојам, за кого живеам?
Ако не си ти, без тивко умирам.

 
RamonaДата: Пятница/Friday, 26.06.2009, 19:58 | Сообщение # 8
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 7

Немам ни глас

Штом останам сам во домот мој
само сенката моја ме чека.
Како да си ти со неа зборувам
и цела коќ спијам со запалени светла
за да не ја изгубам.
Затворам прозор и спуштам ролетна
за да не видам дека утро доаѓа,
а јас сум сам, а тебе те нема.

Немам ни глас без тебе,
во собава сам со себе.
Без очите твои што во животот мој
ме водат низ време, тивко горат со мене.

Пред другите, јас без тебе.
Но, пред себе себе сам, за тебе.
Без допирот твој што ме буди и грее
кога студи како сонце на мене.
Бегам од сите за да не прашаат
како сум, како ми е.
Сакам да сум сам, но не и без тебе
и не давам времето да ми те скрие.

Немам ни глас без тебе,
во собава сам со себе.
Без очите твои што во животот мој
ме водат низ време, тивко горат со мене.

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:31 | Сообщение # 9
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 8
Следен пат

Не си ти како сите мои поранешни
што ми прават филм
дека единствен сум бил.
Верувам дека искрено ме сакаш,
кога искрено ми кажуваш.
Но, не е се баш така.

И не знам што е, нешто фали
штом сме заедно.
Дали тебе само време време ти е
потребно?

И дали ќе биде исто како порано?
Сега времето не спoи, ние да сме заедно.
Не, не нема да биде исто како сега,знам.
Следен пат, не верувам.

Штом ќе помислиш дека среќата те прати,
дека не може тебе ништо да те повреди.
Тогаш доаѓаш и кажуваш за нас,
дека потребно е нешто да се промени.

И не знам што е, нешто фали
штом сме заедно.
Дали тебе само време време ти е
потребно?

И дали ќе биде исто како порано?
Сега времето не спoи, ние да сме заедно.
Не, не нема да биде исто како сега, знам.
Следен пат, не верувам.

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:32 | Сообщение # 10
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 9

Не сакам да разберам

Наутро штом станувам,
гледам, по стоти пат си вртела.
Не можам да разберам зошто
мислиш си посебна.

Јас сум тој што дава се,
а ти ме лажеш, сум ти потребен.
Јас сум тој што дава се
и не те сфаќам не, не, не.

Ме мразиш, па ме сакаш.
Си одиш, па се враќаш.
Секој ден ме лажеш, ти без срам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.
Ти требам, па се губиш.
Ми плачеш, па ми глумиш.
Не не не, сакаш да ти верувам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.

Иста си ко сите нив
насмевка, внатре плачеш ти.
Наивно си верувам дека
секој е твој, а сама си.

Јас сум тој што дава се,
а ти ме лажеш, сум ти потребен.
Јас сум тој што дава се
и не те сфаќам не, не, не.

Ме мразиш, па ме сакаш.
Си одиш, па се враќаш.
Секој ден ме лажеш, ти без срам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.
Ти требам, па се губиш.
Ми плачеш, па ми глумиш.
Не не не, сакаш да ти верувам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.

Секогаш сум на твоја страна,
Што другите можат, за тебе прават,
а никогаш ти на моја страна.

Ме мразиш, па ме сакаш.
Си одиш, па се враќаш.
Секој ден ме лажеш, ти без срам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.
Ти требам, па се губиш.
Ми плачеш, па ми глумиш.
Не не не, сакаш да ти верувам.
Затоа веќе, не ни сакам да те разберам.

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:32 | Сообщение # 11
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 10

Ме мислиш ли

Има ли ден да не помислам на тебе,
Има ли ноќ да не зборувам сам со себе?
Патишта, планини не би ме спречиле да те видам,
и да помине време не би те заборавил тебе!
Се насмевнувам и продолжувам да ти кажувам

Колку те посакувам,
Ко сонце по дождот доаѓа,
Со никој не би ја делел твојата прегратка!
Колку те посакувам, немам ни зборови.
Барем да знам ме мислиш ли, кажи ми...

Ниеден епитет не е рамен на твојот лик,
Не ќе е насмевка да не повика со стил,
Очи не ќе се, а да не хипнотизираат,
Поглед преку прозорец да не го замаглува!

Колку те посакувам,
Ко сонце по дождот доаѓа,
Со никој не би ја делел твојата прегратка!
Колку те посакувам, немам ни зборови.
Барем да знам ме мислиш ли, кажи ми...

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:32 | Сообщение # 12
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 11

Изгубен

Во тивките ноќи те барам само тебе.
Во соба од четири ѕида зборувам сам со себе.
Часови поминуваат, денови изминуваат.
Со молив во рака го пишувам тоа што го чувствувам.
Те сфатив, не викам не,
но тешко е ова без тебе.

Изгубен сум јас,
изгубен далеку од нас.
Дали ќе можам без тебе,
останува прашање на време.

Внумавај што посакуваш, си реков тивко себеси.
Полека, не избрзувај, во себе помислив.
Поминувам како дух покрај тебе.
Зошто ли дозволив друг да те земе?

Изгубен сум јас,
изгубен далеку од нас.
Дали ќе можам без тебе,
останува прашање на време

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:33 | Сообщение # 13
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 12 (bonus)

Why did you go?

Please tell my why
You're no longer here
When everybody around me
Is asking me.

Why did she leave
When nothing was wrong
And if times we had
Were like a precious stone.

Until the time we meet again
I'll keep inside this feeling of pain.

CHOURS:
Why did you go
When nothing was wrong
Lonley slepless nights
Since you've been gone

Why did you go
When did you lost sertency
But I am here alone again

Needs to see one look at your smile
The eyes of an angel
That keep me alive
Used to go back to the past
I'm trying so hard but it's hard to forget.

Until the time we meet again
I'll keep inside this feeling of pain.

CHOURS:
Why did you go
When nothing was wrong
Lonley slepless nights
Since you've been gone

Why did you go
When did you lost sertency
But I am here alone again

 
RamonaДата: Суббота/Saturday, 27.06.2009, 00:33 | Сообщение # 14
Drummer girl
Группа: Пользователи
Сообщений: 176
Репутация: 3
Статус: Оффлайн / Offline
Альбом: Next Time (2008)
Track: 13 (bonus, cover)

Caruso

Qui dove il mare luccica
e tira forte il vento
sulla vecchia terrazza
davanti al golfo di Surriento
un uomo abbraccia una ragazza
dopo che aveva pianto
poi si schiarisce la voce
e ricomincia il canto

Te vojo bene assai
ma tanto tanto bene sai
e' una catena ormai
che scioglie il sangue dint'e vene sai

Vide le luci in mezzo al mare
penso alle notti la in America
ma erano solo le lampare
e la bianca scia di un'elica
senti il dolore nella musica
e si alzo dal pianoforte
ma quando vide uscire
la luna da una nuvola
gli sembro piu dolce anche la morte
guardo negli occhi la ragazza
quegli occhi verdi come il mare
poi all'improvviso usci una lacrima
e lui credette di affogare

Potenza della lirica
dove ogni dramma e un falso
che con un po'di trucco e con la mimica
puoi diventare un altro
ma due occhi che ti quardano
cosi vicini e veri
ti fan scordare le parole
confondono i pensierei
cos diventa tutto piccolo
anche le notti la in America
ti volti e vedi la tua vita
dietro la scia di un'elica
ma si, e la vita che finisce
e non ce penso poi tanto
anzi, si sentiva gia felice
e ricomincio il suo canto

Te vojo bene assai
ma tanto tanto bene sai
e una catena ormai
che scioglie il sangue dint'e vene sai

CARUSO - English Translation

Here, where the sea shines
And the wind howls
On the old terrace
Beside the gulf of Sorrento
A man embraces a girl
After the tears
Then clears his throat
And continues the song:

I love you very much
Very, very much you know
It is a chain by now
That heats the blood inside the veins
You know

He saw the lights out on the sea
Thought of the nights there in America
But they were only the fisherman's lamps
And the white wash astern
He felt the pain in the music
And stood up from the piano
But when he saw the moon
Emerging from a cloud
Death also seemed sweeter to him
He looked the girl in the eyes
Those eyes as green as the sea
Then suddenly a tear fell
And he believed he was drowning

I love you very much
Very, very much, you know
It is a chain by now
That heats the blood inside the veins
You know

The power of opera
Where every drama is a hoax
With a little make-up and with mine
You can become someone else
But two eyes that look at you
So close and real
Make you forget the words
Confuse your thoughts
So everything becomes small
Also the nights there in America
You turn and see your life
Through the white wash astern
But, yes, it is life that ends
And he did not think much about it
On the contrary, he already felt happy
And continued his song

I love you very much
Very, very much, you know
It is a chain by now
That heats the blood inside the veins
You know

 
DemenluДата: Среда/Wednesday, 01.07.2009, 13:10 | Сообщение # 15
Enkeli
Группа: Администраторы
Сообщений: 701
Репутация: 6
Статус: Оффлайн / Offline
Тексты взяты с http://esckaz.com/2009/mac.htm

Single: Нешто што ќе остане (2009)
Official Macedonian version

Нешто што ќе остане

Je-je, Но ти си од Бога,
најмило нешто што ќе остане.

Да не си ти, би немал за кого
љубовна песна да напишам.
Да не си ти, би немал со што
пред луѓето да се пофалам.
Да не си ти, ни усниве
насмевка нема да ги покрие.
Ако твојот глас не ме разбуди,
цел ден тажен мене ми е.

Je-je, Овие очи дење и ноќе би те гледале.
Je-je, На овие усни насмевка чувам само за тебе.
Je-je, И радост и тага, викаат било па ќе помине.
Je-je, Но ти си од Бога најмило нешто што ќе остане.

Во животот има и убави нешта,
За тој што знае да живее.
Во овој свет има и скриени места,
но треба ти да ги препознаеш.

Je-je, Овие очи дење и ноќе би те гледале.
Je-je, На овие усни насмевка чувам само за тебе.
Je-je, И радост и тага, викаат било па ќе помине.
Je-je, Но ти си од Бога најмило нешто што ќе остане.

Љубов ти давам да добиjaм нешто
Нешто што ќе остане

Single: Нешто што ќе остане (2009)
Official English version

Something that will remain

Yeah,Yeah you're from heaven
The sweetest thing that will remain

When you're not here my days are so lonely
So lost and gone I can't move on
When you're not here the words I feel
Can not be said I feel so dead
When you're not here there's nothing to feel
I can not smile nothing is real
The only thing I wanna' see
Something beautiful to me

-Yeah,Yeah these eyes wanna' see you
And watch you all day and through the night
Yeah,Yeah these lips wanna' kiss you
These arms wanna' hold you,hold you tight
Yeah,Yeah for better for worse as the time goes by
We'll never be the same
Yeah,Yeah but you're from heaven
The sweetest thing that will remain

-Looking at life is a wonderful thing
Full of intrigues that hide what's within
Keep searching the place
That you already know
Together we'll find the right way to go

-Yeah,Yeah these eyes wanna' see you
And watch you all day and through the night
Yeah,Yeah these lips wanna' kiss you
These arms wanna' hold you,hold you tight
Yeah,Yeah for better for worse as the time goes by
We'll never be the same
Yeah,Yeah but you're from heaven
The sweetest thing that will remain

I give you my love
Throughout pain and strain…
Something that will remain

 
Форум » Все о группе / All about band » Next Time » Тексты песен / Lyrics
  • Страница 1 из 2
  • 1
  • 2
  • »
Поиск:

Demenlu © 2019